Καλέστε μας0086-731-85252378

Στείλτε μας ένα μήνυμα[προστασία μέσω email]

Αρχική σελίδα>Ποιοι Είμαστε>Νέα

Fresnel Lights: Πώς λειτουργούν και γιατί πρέπει να βρίσκονται στο όπλο σας

Χρόνος: 2020-12-11 Προβολές: 5

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για ένα Φως Fresnel είναι πώς να το προφέρετε. Υπάρχουν μερικοί γρηγορότεροι τρόποι να χαρακτηριστούν ως "newb" (αρχάριος, αρχάριος ή νεοεισερχόμενος) σε ένα κατάστημα φωτογραφιών / βίντεο ή σε ένα σετ ταινιών παρά με την εσφαλμένη προφορά του φωτός ως FRAZ-nel. Είναι προφέρεται "Fray-NEL", με σιωπηλό "s", και αν αυτό φαίνεται περίεργο, είναι επειδή είναι γαλλικά. Το φως, ή ακριβέστερα, ο φακός που βρέθηκε στο φωτιστικό, πήρε το όνομά του από τον Γάλλο μηχανικό Augustin-Jean Fresnel που εφευρέθηκε την τεχνολογία για τους φάρους στις αρχές του 1800. Η εφεύρεσή του έγινε τόσο ευπρόσδεκτη εκείνη την εποχή που ορίστηκε ως επίτροπος φάρων στη Γαλλία.

20181218105313_32311


Η έμπνευση του Augustin-Jean προήλθε από την προσπάθεια μείωσης του βάρους ενός μεγάλου σφαιρικού φακού χαράζοντας ομόκεντρους δακτυλίους - όπως οι δακτύλιοι ενός δέντρου - σε έναν επίπεδο φακό. Κάθε δακτύλιος κάμπτει το φως ελαφρώς περισσότερο από αυτόν κάτω από αυτό, έτσι ώστε οι ακτίνες φωτός να προβάλλονται ως δέσμη. Εκτός φάρων και σετ ταινιών, οι φακοί Fresnel χρησιμοποιούνται επίσης στους προβολείς του αυτοκινήτου και αυτά τα μεγάλα, εξωτερικά φώτα εκδηλώσεων που λάμπουν στον νυχτερινό ουρανό στις πρεμιέρες της ταινίας, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Επίτροπος Gordon για να καλέσει τον Batman.

Πώς λειτουργούν
Φώτα Fresnel που χρησιμοποιούνται σε σύνολα ταινιών είναι αρκετά απλά εργαλεία, τα οποία γρήγορα. Είναι μια φωτεινή πηγή ποικίλου μεγέθους και έντασης και έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ως προβολείς ή προβολείς. Η ίδια η συσκευή είναι μια λυχνία διαφόρων watt που βρίσκεται σε μια κινητή τροχιά πίσω από έναν φακό Fresnel και μπροστά από έναν σφαιρικό ανακλαστήρα. Ο ανακλαστήρας κατευθύνει το μεγαλύτερο μέρος του φωτός προς τον φακό Fresnel, ο οποίος στη συνέχεια κοραλλιώνει τον φωτισμό σε μια δέσμη. Όλα αυτά περικλείονται σε περίβλημα κατασκευασμένο για να διαλύσει την τεράστια ποσότητα θερμότητας που παράγει η μονάδα. Υπάρχει ένα κουμπί, συνήθως στο πίσω μέρος του περιβλήματος, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση της ομάδας λαμπτήρων / ανακλαστήρων κατά μήκος μιας τροχιάς, επιτρέποντας την ακτίνα ή την πλημμύρα της δέσμης. Συνήθως υπάρχουν τέσσερις αγκύλες στο μπροστινό μέρος του φωτός - τρεις σταθερές και μία κινούμενες - για να συγκρατούν πόρτες αχυρώνα, δακτυλίους ταχύτητας, ψαλίδια και άλλα εργαλεία. Τέλος, υπάρχει μια πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και μια τυπική βάση στήριξης β-ιντσών (16 mm) και ζυγό για την τοποθέτηση του φωτός σε μια ελαφριά βάση ή πλέγμα σωλήνων οροφής. Απλό, σωστά; Πιστέψτε με, είναι ακόμη πιο εύκολο στη χρήση από ό, τι μόλις εξήγησα.

ΦΑΡΣΕΛΕΣ ΦΡΕΣΝΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΕΤ ΦΙΛΜ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.

Υπάρχουν πολλά αξεσουάρ που μπορούν να προστεθούν στο Fresnels για τον περαιτέρω έλεγχο του φωτός τους. Αυτά πωλούνται παραδοσιακά ξεχωριστά, αν και μερικά μπορεί να περιλαμβάνονται στο νέο LED Fresnels, ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο. Μια πόρτα αχυρώνα τεσσάρων φύλλων μπορεί να τοποθετηθεί στα μπροστινά στηρίγματα του φωτός για τον έλεγχο της δέσμης. Οι στρογγυλές επενδύσεις - μεταλλικές οθόνες τοποθετημένες σε μεταλλικό πλαίσιο - μπορούν να τοποθετηθούν μπροστά από ένα φως σε αυτά τα ίδια στηρίγματα για να μειώσουν την ένταση του φωτός. Ένας δακτύλιος ταχύτητας που μπορεί να κρατήσει ένα μαλακό κουτί μπορεί επίσης να προστεθεί σε αυτά τα ίδια αγκύλες για να δημιουργήσει ένα απαλό, περιτυλιγμένο φως. Τα παραδοσιακά βολφράμιο Fresnels δεν έρχονται με ενσωματωμένα dimmers, αλλά τα εξωτερικά συστήματα εξασθένισης μπορούν να αγοραστούν για περίπου 50 $. Το Blackwrap (TM) ή το CineFoil (TM), ουσιαστικά βαρύ, μαύρο αλουμινόχαρτο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση του φωτός. Τα τζελ και τα στοιχεία διάχυσης μπορούν να προσαρτηθούν - συνήθως στις πόρτες του αχυρώνα χρησιμοποιώντας C47s (γνωστά και ως ξύλινα μανταλάκια) - για να αλλάξετε το χρώμα ή την ένταση του φωτός.

Χρήση
Εάν έχετε παρακολουθήσει ποτέ μια τάξη φωτισμού ταινιών, θα πρέπει να γνωρίζετε ένα τυπικό σύστημα φωτισμού τριών σημείων. Συχνά χρησιμοποιείται για συνεντεύξεις, τρία ή τέσσερα Fresnels λειτουργούν ως βασικό φως, φως πλήρωσης, χείλος / φως μαλλιών / πίσω και το τέταρτο ως προαιρετικό φως φόντου. Πιθανότατα έχετε δει τα αποτελέσματα χιλιάδων αυτών των ρυθμίσεων σε σχεδόν οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ με μια συνέντευξη καθιστή ή σε τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλου μήκους, όπως 60 λεπτά. Τα Fresnels είναι επίσης ιδανικά για λήψεις προϊόντων όπου πρέπει να φωτίζετε σχετικά μικρά, ακίνητα στηρίγματα από απόσταση. Και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πολλές σκηνές μεμβράνης θα έχουν ένα πλέγμα σωλήνων οροφής γεμάτο με κρεμαστά Fresnels καθώς και άλλα φώτα, συνήθως ελεγχόμενα από έναν πίνακα φωτός.

Μια σημείωση για τη λάμπα βολφραμίου, αυτή η μικρή γυάλινη και κεραμική μονάδα στο κέντρο του Fresnel: Έχω ακούσει κάποιον στο σετ στο ηλεκτρικό τμήμα να λέει σε έναν βοηθό παραγωγής ότι ένας «λαμπτήρας» είναι κάτι που ένας κηπουρός βάζει στο έδαφος κατά την άνοιξη, από το οποίο μεγαλώνει ένα λουλούδι Ένας «λαμπτήρας» είναι αυτό που χρησιμοποιούμε σε ένα σετ ταινιών - μια άλλη συμβουλή για να σας σώσουμε από την επισήμανση newb την πρώτη σας ημέρα ως βοηθός παραγωγής. ΠΟΤΕ μην αγγίζετε αυτήν τη γυάλινη λάμπα, είτε είναι δροσερή είτε ζεστή. Όταν είναι δροσερό, το δάχτυλό σας θα αφήσει μια μικρή, αόρατη ποσότητα λαδιού στην γυάλινη επιφάνεια που πιθανότατα θα θερμανθεί μόλις ανάψει και θα προκαλέσει την έκρηξη της λάμπας. Αυτά τα μικρά πράγματα δεν είναι φθηνά και μια πραγματική ταλαιπωρία εάν δεν έχετε επιπλέον στο σετ. Όταν είναι ζεστό, μπορούν να σας δώσουν ένα πραγματικά άσχημο έγκαυμα. Προφανώς το 70 τοις εκατό της ενέργειας που χρησιμοποιείται από ένα φως βολφραμίου διασκορπίζεται ως θερμότητα, με μόνο το 30 τοις εκατό ορατό ως φως. Χρησιμοποιείτε γάντια όταν χειρίζεστε φώτα μετά την ενεργοποίησή τους.

Πλεονεκτήματα μειονεκτήματα
Οι περισσότεροι διευθυντές φωτογραφίας φαίνεται να προτιμούν το χρώμα των φώτων βολφραμίου Fresnel από τα νεότερα φώτα LED, καθώς και τον έλεγχο που επιτρέπουν τα παραδοσιακά φώτα. Αυτά τα φώτα απαιτούν σχετικά μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και θερμαίνονται εξαιρετικά.

Παρόλο που το χρώμα που παράγεται από τα LED Fresnels, ειδικά τα πρώτα μοντέλα, είναι λιγότερο επιθυμητό από πολλούς, αντλούν πολύ λιγότερη ισχύ, παραμένουν πιο δροσερά και μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να είναι dimmable ή / και να αλλάζουν μεταξύ του φωτός της ημέρας και του βολφραμίου μέσα από την ενιαία τους μονάδα . Έχω επίσης διαβάσει ότι τα πιο ισχυρά LED Fresnels μπορούν να παράγουν θόρυβο ανεμιστήρα.

Χτυπήστε το σετ
Οι Fresnels είναι γνωστοί για το κατευθυντικό τους φως που μπορεί να παράγει σκληρές, τραγανές σκιές. Κάντε μια αναζήτηση εικόνων για τον George Hurrell στο Διαδίκτυο και θα δείτε παραδείγματα από αυτόν τον εμπορικό κινηματογράφο πορτραίτου του 1930 που αγαπούσε τη χρήση Fresnels. Αυτά τα είδη εργασίας στον κόσμο του φωτισμού μπορούν να βρεθούν σε σκηνικά και σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τις ταινίες, την τηλεόραση και τις ειδήσεις που παρακολουθούμε καθημερινά.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ:
Ο Mole Richardson είναι υπεύθυνος για τα ψευδώνυμα αυτών των διαφορετικών μεγεθών Fresnel. Αυτά τα ψευδώνυμα χρησιμοποιούνται ευρέως σε σύνολα, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Φως Fresnel 100 watt ονομάζεται «μελάνι».

200 Watt Fresnel είναι «μαλάκας».

Το Fresnel 650-watt είναι ένα "tweenie".

Το 1k-watt Fresnel είναι «μωρό».

Το 2k-watt Fresnel είναι «junior».

Το 5k-watt Fresnel είναι "Senior".

Μόργκαν Πάαρ, συνιδρυτής της Nomadic Frames, είναι ανεξάρτητος σκηνοθέτης σκηνοθέτης και σκηνοθέτης σκηνοθεσίας σήμερα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Δεν έχει Fresnel στις αποσκευές του, αλλά έχει ένα Flex Bi-Color LED 1 'x 1' Mat.